Skip to main content

Elsősorban az üzleti folyamatok statisztikai módszerekkel történő előrejelzésére, másodsorban pedig az erőforrások optimális kihasználást biztosító modellezésre fókuszálunk. 

Ezen üzleti hatékonyságot növelő megoldások biztosításához nemegyszer a folyamatok digitalizációján és automatizációján keresztül vezet az út.  Az adatok információvá való alakításában nélkülözhetetlen szerepet játszik az adatok konszolidálása és integrálása, adattárház vagy adattó kialakítása.  A folyamatok jobb áttekintését adatvizualizációval, illetve dashboardok kialakításával támogatjuk. 

Víziónk

Tudomány az üzlet szolgálatában.

Célunk az adatvagyon jelentőségének felismertetése, az adatokban rejlő információ statisztikai módszerekkel történő kiaknázása és üzleti célok szolgálatába történő állítása. 

Küldetésünk
Segíteni ügyfeleink üzleti növekedését az általunk biztosított statisztikai / matematikai modellezés és elhivatott munkatársaink szakértelme segítségével.

Az erőforrások felhasználásának optimalizálásával egyúttal a fenntartható termelést is támogatjuk.

Sikeres üzleti intelligencia projekthez szükségek ismereteink.

  • Üzleti problémák megértése és informatikai nyelvre való átültetésének képessége.
  • Magas szintű statisztikai modellezési képesség és tapasztalat,
  • Programfejlesztői, és tesztelői gyakorlat.
  • Adatminőségben, adatkonszolidációban, adattisztításban való jártasság.

Történetünk

1995-ben kialakult egy rendszer a magyar biztosítók körében a felelősségbiztosítások létezésére vonatkozó információk megváltoztatására. Ebben az időszakban az emberek nagy többsége még nem használta az internetet. A Google keresőmotor is csak egy évvel később, 1996-ban indult világhódító útjára. A Data science kifejezés sem létezett ekkor még, de ma az első projektünket már data science-nek nevezném.

Olvasd tovább történetünk

Alapító ügyvezetőnk statisztikusként végzett, 30 éve dolgozik a szakmában. Tapasztalatai alapján elmondható, hogy nincs két egyforma projekt. Minden egyes programnak megvannak a sajátosságai,  a jellemző kihívásai, és  esetenként a speciális megoldásai. Vannak projektek, amelyeket rövid életűek, és vannak, amelyek akár 6 éven keresztül tartanak, és 50-60.000 alany bevonásával folynak le. (pl.: egészségügyi felmérések)

A projektekben összegyűjtött információkat kifinomult adatbányászati módszerekkel dolgozzuk fel, elemzéseket végzünk, amelyek hozzájárulnak az előremutató kutatási eredmények megszületéséhez.

A gyógyszeripari, egészségüggyel kapcsolatos kutatások mellett a bankszektorban is dolgoztunk. Jellemzően nagyon hasonló kihívásokkal néztünk szembe a két évtized alatt ezen a területen. Legfontosabb feladataink közé a termékfejlesztés, targeting, lemorzsolódás vizsgálatok és előrejelzések meghatározott akciókról/tevékenységekről tartoztak.

Data science alapú fejlesztéseink között szerepelnek:

  • Data management
  • Vizualizáció
  • Vállalati dashboardok fejlesztése
  • Lemorzsolódás vizsgálatok

Az elmúlt 6 év során sok dashboard-ot építettünk. A legfigyelemreméltóbb talán egy biztonságos hatékonyságot támogató rendszer volt, amelyet egy nemzetközi gyógyszergyártó cég székhelyére fejlesztettünk ki, és jelenleg 17 országban alkalmazzák.

Élvezettel használjuk fel munkánk során a data science és a hozzá kapcsolódó programozási eszközök rohamos fejlődéséből adódó új lehetőségeket.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel